Sherlock Holmes A Game of Shadows (2011) BD2.jpg

 

FILM:

4stars.pngGuy Ritchie szórakoztató módon támasztotta fel a klasszikus detektívet 2009 decemberében. Habár a film sokak nem tetszését kiváltotta a modernizált főhőssel és az akciók mennyiségének megnövelésével, én hard-core Sherlock-rajongóként is élveztem . Élveztem, mert örültem, hogy nem egy újabb, lassú, tehetséges, de Sherlock-ként hiteltelen főszereplővel készült gépies feldolgozást kellett néznem. A klasszikus Holmes úgyis Jeremy Brett, kár őt utánozni. Szerencsére Ritchie nem is próbálja, hanem friss, szellemes, és ötletes módon reformálja meg a karaktert, miközben nem felejtkezik el a mai kor követelményeiről sem. Az akciók látványosak és élvezetesek, de nincsenek annyira túlsúlyban, hogy élvezhetetlenné tegyék a filmet. A siker nem maradt el, így elkészült a folytatás is, ami pontosan azon a színvonalon képes szórakoztatni, mint az első - én mégis jobban élveztem az első Sherlock-kalandot, már csak azért is, mert ott még a főgonosz karaktere is érdekes volt, míg most Moriarty kicsit sótlan lett. Mégsem gondolom, hogy ez a sorozat igénytelen blockbuster-franchise lenne, és ezt mi sem támasztja jobban alá, mint az ezúttal sem elmaradó kritikai siker.

CSOMAGOLÁS: 

4stars.png

A szokásos kék tokban kapjuk a filmet, csak most mintha kicsit gagyibb fogása lenne az egésznek. Nem igazán szeretem azt sem, amikor a műanyagtok teteje kicsit domborodik, talán mert olcsóbb és igénytelenebb az anyag, amiből készült. De se baj, mert a borító ütős, a hátsó rész is szépen meg van tervezve, jó kézbe venni a kiadást. A lemez szitázása viszont hervasztóan fekete lett, ez manapság sajnos gyakori.

sinsin 260.JPGsinsin 261.JPGsinsin 262.JPGsinsin 263.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENÜ:

535px-3_stars.svg.png

Állóképes menü...ikonos menüpontok...jaj. Na ez az, ami nagyon illúzióromboló tud lenni. Egy igényes, jól kitalált menü sokat ér, de itt ezt nem kapjuk meg. Habár a film legjobb poszterét kapjuk háttérnek és csodás zene szól, de ez kevés egy 7000 ft-os premier ár mellett. A pop-up menü viszont könnyen kezelhető, stílusos és oda nem is kell különösebb flinc-flanc, mint a film stílusához illeszkedő dizájn. 

ff.jpg

hh.jpg

kij.jpg

ggbű.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÉP: 535px-4.5_stars.svg.png

A Warner MPEG-4 AVC kódolású, 2. 39: 1 képarányú, 1080p-s Full HD transzfere bombasztikus prezentációja a filmnek. Ritchie mozija tűélesen ragyog, minden apró részlet kivehető, képhibának nyoma sincs. A színek rendkívül stilizáltak, és ez nagyon jól áll a filmnek, de az már a BD színkeverésének köszönhető, hogy nem olvad az egész egy nagy barnás masszába, hanem a különböző árnyalatok élesen elválnak egymástól. Néha kicsit lágy a kép, de nem zavaróan, és amúgy sem folyamatos tendenciáról beszélünk. Kicsit szemcsés néha, hozzáadva a filmszerűséghez, vissza véve ebből a kicsit stilizált, fotószerű képből. Az arcbőrök rendkívül természetesek, nincsen túlságosan krémszínű feje senkinek.

HANG: 50stars.png 

A Warner DTS-HD MA 5.1 eredeti hangsávja nem hagy nyugtot a hangrendszernek. Minden robbanás, lövés, ütés, rúgás odavág egyet a nézőnek is: remek keverés, megdolgoztatott mélynyomó, szerencsére amit egy 2011-es filmtől várni lehet, azt itt is megkapjuk. Tisztán szólnak a párbeszédek, semmi zizegés, oda nem illő zaj. Kiváló alapanyag a film a hangsávnak, hogy lealázza a többi látványfilmet, pl. ott van az erdőben futkosás, vagy a lövöldözés a vonaton, és szerencsére sikerült is olyan keverést összedobni, hogy minden rajongó elégedetten dőlhet hátra a fülét masszírozva.

EXTRÁK:3.png

A legjobb extra egyértelműen a Maximum Movie mód. Ennek keretében Robert Downey Jr. a film közben kommentálja a látottakat a maga szórakoztató módján. Ezen belül találunk még fókuszpontokat, egészen pontosan hetet. Ezek különféle témákra koncentrálva öt-hat percben forgatási képsorok és alkotói nyilatkozatok segítségével beszélnek a kisfilm címében említett témáról. Vannak köztük a főgonoszról, a látványról és a szereposztással kapcsolatban is érdekességek. Összességében nem túl sok, de érdekes.

ÖSSZESÍTÉS: 4.png

Ütős képpel és hanggal, szép borítóval, csalódást keltő menüvel és érdekes extrákkal támadó kiadványt kapott a Sherlock Holmes: Árnyjáték, amit nem csak Holmes rajongóinak tudok ajánlani, de azoknak is, akik csak két óra tartalmas szórakozásra vágynak. A Blu-ray kiadvány pedig minden igényt kielégít, de kiemelkedni nem tud az megjelenések tengeréből. Manapság már 5000 ft körüli összegért is hozzá lehet jutni, annyiért bőven megéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr865067977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása