Júliusban a mozikban

2013.07.02. 21:58

Cowboyok és űrlények.

A Warner Bros. állítólag 200 millió dollárt áldozott erre a megalomániás kalandfilmre, Guillermo Del Toro rendezésében. A sztori szerint gigantikus űrlények támadják meg a Földet, amik a Csendes-óceán hasadékából másznak elő. Az emberiség szintén gigantikus robotokat épít ellenük, és annak segítségével próbálják megvédeni a bolygót. A mozi húsz évet ölel fel, és ezalatt zajlik le a háború a két faj közt. A leírás alapján egy nagyon elborult akciófilmnek ígérkezik Del Toro alkotása, ami eleinte jól ment, ám friss felmérések szerint az amerikaiak nem igazán izgultak rá a filmre, és a Warner gyorsan rájött, hogy az alkotásukat nem igazán övezi várakozás, márpedig ekkora költségvetéssel ez olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak a marketinges szakemberek. Nagyon hamar eldől az eredetileg sorozat indító szándékkal elkészült film sorsa, de nem néz túlságosan szép számok elé. Talán kevesebb zúzást és több emberi karaktert kellett volna az előzetesekbe pakolni...

A következetesen félre fordított Farkas, eredetileg Wolverine, képregényes fordításban Rozsomák második önálló filmje is megérkezik július végén, ezúttal James Mangold dirigálásban. Az első rész, az X-men Origins: Wolverine meglehetősen rossz volt, és ezúttal csak reménykedhetünk, hogy a Fox minőségi projektre bólintott rá. A trailerek nem ígérnek sok jót, és a posterek kálváriája is megér egy misét. A teaser postereknek rendkívül hangulatos, japán stílusú képeket pakoltak a netre, majd jöttek a normál posterek, amik viszont annyira ocsmányak voltak, hogy a Fox marketingesei inkább vissza tértek az eredetileg csak ízelítőnek szánt teaserek stílusához. Azóta sem jött jól kinéző fotóanyag a filmhez. Mivel azonban ez a mozi minőségét nem befolyásolja, reménykedjünk, hogy a The Wolverine olyan lesz, amilyennek lennie kell, és a karakter végre megkapja azt a bad-ass spin-off-ot, amit már 2009-ben megpróbáltak meg adni neki. Én bizakodó vagyok.

Johnny Depp szárnyalása 2003-ban kezdődött, amikor is bemutatták a Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl-t. A film az akkoriban nem igen népszerű kalóz érában mozgott, és nem csak emiatt, hanem Depp meglehetősen érdekes alakítása miatt is kockázatosnak számított. Végül azonban kiderült, hogy Depp csodát művelt a figurával, és a kalózok hirtelen menük lettek. Még két Pirates-film után a rendező Gore Verbinski más utak után nézett, egy idő után azonban hiányozni kezdett neki Jerry Bruckheimer producer kincsestára, és megint összejöttek, hogy elindítsanak egy franchise-t. A ló kicsit elszaladt velük, 250 milliót herdáltak el a The Lone Ranger-re, ami egy western esetében öngyilkosság. Hiába Depp, és hiába kapott megint egy elborult karaktert, Amerikán kívül a westernek nem igen népszerűek. Márpedig egy ekkora büdzséjű filmnél nem szabad egy országot megcélozni, mint fő bevételi forrás. A World War Z mellett az év másik nagy bukása lesz, és Johnny Depp nagyon nem igényli ezt a leszereplést, most, hogy a sárba tiporták a The Tourist, a Dark Shadows és a Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides kritikai leszereplése után. Ráadásul már megérkeztek az első írások a filmről, és állítólag ritka pocsék film lett. Ez itt Depp nagy próbája: képes bevonzza még annyi embert Tim Burton vagy Jack Sparrow nélkül?

"The best never rest" hirdeti a Red 2 szlogenje, és nem is kell nekik. Az első rész a semmiből érkezve hatalmas meglepetés volt hibátlan humorával, pengeéles akcióival, és pofátlan stílusával. Sajnos az eredeti rendező, Robert Schwentke ott hagyta projektet, hogy inkább a Men in Black-másolat R.I.P.D.-vel töltse el az idejét, ám ettől függetlenül azért reménykedhetünk, hogy ismét kapunk egy remek akciófilmet. A színészek maradtak (kivéve persze, aki elhalálozott az első filmben) , és melléjük újoncnak bejött még Anthony "Hannibal" Hopkins és Catherine Zeta-Jones, akik már a jelenlétükkel emelik a produkció fényét. Sajnos Magyarországra csak augusztusban jut el a film, de az Államokban bár júliusban bizonyíthat. A trailert nézve valahogy ugyanaz az érzés fogott el, mint a Kick-Ass 2. előzetese alatt, miszerint az első rész nagyban köszönhette nagyszerűségét rendezőjének, és a helyét átvevő direktor képtelen lesz hozni azt a szintet, de még ha ez az eset is áll fent, akkor is kapunk egy korrekt akció-vígjátékot, márpedig ez ebben a csalódásokkal teli nyárban elég lesz a megnyugváshoz.

  

Ryan Reynolds kapta meg J szerepét a Men in Black új részében...akarom mondani, Ryan Reynolds játssza az elhalálozott zsarut, aki meggyilkolása után a halottak világába kerül, és besorozzák az R.I.P.D. nevű osztaghoz, ami az élők világának békéjét védi, ebben a MIB filmekhez furcsa hasonlóságot mutató akció-vígjátékban. Tommy Lee Jones sajnos nem vállalta, hogy ismét eljátssza K-t...vagyis hogy ezúttal Jeff Bridges alakítja a nagy öreget, aki bevezeti az újoncot a szervezet kulisszái mögé. A Universal nyári látványfilmjét a fent említett Robert Schwentke dirigálta, miután Sonnenfield negyedszer nem vállalta, hogy a sötét zsaruk új kalandját rendez...khm, miután, ott hagyta a Red 2-őt (komolyan, mi van ma velem?) Az előzetes alapján egy kellően debil filmet köszönthetünk, ami látszólag egy pillanatra sem veszi majd komolyan magát, és ebben rejlik majd fő vonzereje. Amennyiben sikeres lesz (tippem nincs, hogy ez így lesz-e) , természetesen érkezik a folyatás, de előtte még hadd bizonyítson Schwentke filmje, hogy képes meg állni a lábán.

Amerikában e hónapban mutatkozik be a Fruitval Station, ami egy igaz történeten alapuló dráma, és állítólag nagyon jó lett. Természetesen magyar premierdátum nincs, de ezen nem tudok meglepődni. Ide csak augusztusban jön az Only God Forgives, Ryn Gosling és Nicolas Winding Refn új közös munkája az agyon ajnározott Drive után, ám ezúttal nem sült el a kezük: A Cannes-i fesztiválon kifütyülték, a kritika a sárba tiporta, Gosling és Refn pedig annyira összekaptak a forgatáson, hogy minden közös munkaterv ment a kukába. A vígjáték rajongók megkapják a Sandra Bullock és Melissa McCarthy főszereplésével készült The Heat-et, ami állítólag nem annyira rossz. Az USA-ban jön még a The Conjuring című horror, aminek miért is lenne magyar premiere, valamint a Turbo című animációs film, ami egy versenyezni vágyó csigáról szól (!) és ami viszont októberben jön ide is. Mert persze arra van igény, de a Fruitvale Station-re nincs, áhh...

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr315388162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása