Április a mozikban

2013.04.04. 17:19

Április izgalmasabbnak tűnik márciusnál. Lesznek fontos új premierek, 3D-s újrák, és rég várt pótlások is. Ja, és e hónapban jön a The Master. No more comment.

Habár az USA-ban csak májustól vetítik, Magyarországon már április 25.-től élvezni lehet Tony Stark utolsó önálló kalandját - 3D-ben is. Az előző Iron Man-filmek összes több, mint 1,1 milliárd dollárt hoztak a konyhára, az The Avengers sikere után pedig várható az 1 milliárd dollár feletti összbevétel. Sajnos ezúttal is szinkronizáltan kerül mozikba, de a MOM Park-ban ismételten lesz eredeti nyelvű kópia. Érdekesség, hogy Robert Downy Jr. szerződése ezzel a filmmel lejár, és egy darabig nem fog önálló Iron Man-filmekben szerepelni. A rendező személye Jon Favreau távozása után Shane Black, a Kiss Kiss Bang Bang direktora, akinek első filmjét, és forgatókönyveit elnézve (The Last Boy Scout, Letheal Weapon) nem lesz probléma a rock 'n rollal, és laza Stark-stílussal. A producerek ezúttal sötétebb menetet ígérnek, ami önmagában nem baj, de nem biztos, hogy a Marvel képes drámai mélységet csempészni a filmbe, ők inkább a limonádé hangulatot hozzák, stabilan. A látványra valószínűleg nem lesz panasz, és a temérdek új páncél dizájnja nagyon ütős, szóval várjuk sok szeretettel!

Tom Cruise új sci-fi filmje, az Oblivion a trailerek tanulsága szerint nem lesz piskóta, a látvány mellé ugyanis most nem felejtettek el sztorit csomagolni, legalábbis az eddig kiadott anyagok erről tanúskodnak. Joseph Kosinski, a Tron: Legacy rendezője saját képregényét dolgozta fel, amiben a Föld egy elhagyatott, idegenekkel folytatott háború során lepusztult bolygó lett, és amin csak az úgynevezett mop-up crew, vagyis a "feltakarítók" tartózkodnak, de már ők sem sokáig. Crusie alakítja Jack-et, aki a munkája végéhez érve találkozik egy ismeretlen nővel, aki állítólag ismeri őt, ráadásul gyanakodni kezd a kormány megbízhatóságában, és hamarosan rájön, mi is volt az igazi oka, hogy el kellett hagyniuk a Földet. 

Idáig a sztori, és lássuk az anyagiakat. 120 milliós büdzsé, ami nem túl magas egy blockbusterhez, pont elég alacsony ahhoz, hogy nagy sikere legyen a film. Személy szerint nem tudom elképzelni, hogy ebből bukás legyen, 300 milliós összbevétellel már profitképes a film. Az Universal is tisztában lehet ezzel, nem is nagyon stresszelnek a dolgon, lustán dobálják a marketinganyagokat, és a jobbnál jöbb posztereket.

Paul Thomas Anderson egy különc és zseniális filmkészítő. Előző munkái közt ott van a There Will Be Blood, a Magnolia, a Boggie Nights és Kótyagos szerelem. Ő az, akit korunk Martin Scorsese-je ként emlegetnek. Még ha az öreg mesterhez nem is ér fel, az biztos, hogy fantasztikus rendező, értő szakember, biztos kezű zseni. Épp ezért volt szomorú, hogy Magyarországon mindez idáig elérhetetlen volt legújabb filmje, a The Master, ám ez a helyzet áprilisban megváltozik. A háborús veterán és a szektavezér különös barátságát hipnotikus erővel mesélő különleges alkotás 11-én startol itthon, eredeti címen. Sajnos külföldön nagy bukás volt, de a kritikusok imádták, és bár itt még kevesebben fogják nézni, mint az USA-ban (persze arányait tekintve), azért mindig öröm ekkora filmet nagyvásznakon köszönteni.

 

Végre megérkezik Magyarországra a Warm Bodies című aranyos romantikus vígjáték, de az igazi ínyencségek az USA-ban rajtolnak: jön a 42 című sportdráma Harrison Ford-al, minden idők egyik legjobb filmje, a Jurassic Park 3D-s konvertációja, Terrence Malick To the Wonder című drámája Ben Affleck-el és Rachel McAdams-el, az Evil Dead extra véres remake-je, Michael Bay kisköltségvetésű Pain and Gain című rettenete, és Matthew McConaughey újra indult színészi pályájának új darabja, a Mud című dráma. Valamint széleskörű premiert kap a Trance. Jó ilyenkor filmrajongónak lenni Amerikában!

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr545193909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása