Májusban a mozikban

2013.05.08. 21:35

Május az a hónap, amiben nem lehet csalódni. Minden évben sikerül lehúzni ezt a hónapot több olyan filmmel is, ami simán rákerülhet az év végi listákra.

Az év talán legjobban várt blockbustere érkezik e hónapban a mozikba. A 2009-es Star Trek sikerrel lehelt életet a halott franchise-ba, és bár pár radikális változtatást hajtott végre az eredeti stíluson, még is a év talán legjobb blockbustere volt. J. J. Abrams ezek után megcsinált 2011 egyik hangulatosabb látványfilmjét, a Super 8-at, és idén végre folytatja a hamvaiból életre kelt Trek univerzumot. Jó ideje szállingóznak már a poszterek, trailerek, és e héten premier előtti vetítéseken már meg is csodálhatjuk Abrams filmjét, ami az előzetes kritikák szerint az év eddigi egyik legjobbja. A VOX szerint 100%, és a film a Skyfall, a The Dark Knight és a The Empire Strikes Back keveréke. Az Empire szerint humoros, szórakoztató sci-fi mű, ami négy csillagot érdemel az ötből. Az biztos, hogy a bevételek az egekben lesznek, és látszólag a Trek univerzum Nolan Batman-jének sorsára jut: az utolsó rész által lerombolt mítoszú franchise feltámad egy pályája elején lévő rendező zsenitől, aki sorozatának nyitódarabjával mindenkit ledönt a lábáról, és bár a bevételek nem kiemelkedőek, még is mindenki imádja. A folytatás ebből kifolyólag már hatalmas bizalmat élvez a rajongók és kritikusok felől, a film egyik ütőkártyája pedig a zseniális főgonosz. Akárcsak a TDK, valószínűleg az Into Darkness is simán átlépi majd az 1 millárd dolláros bevételt, és kultfilm lesz a műfajon beül. Hajrá!

heuLyK3.jpg

Május lesz az a hónap, amikor végre megérkezik a sokat halasztott The Great Gatsby is. F. Scott Fitzgerald remekművének sokadik adaptációja decemberre volt ütemezve, mikor a Warner Bros. úgy döntött, hogy elhalasztja a premiert, és a 3D-ben készülő drámát átteszi májusra, a blockbuster szezonba. Hogy miért, csak találgatni lehet. Nagy valószínűséggel rájöttek, hogy a film mégsem lett annyira jó, hogy a díjszezonban futtassák, és csak bukás lenne belőle. Helyette úgy döntöttek, legyen belőle blockbuster, és ehhez híven kerekítettek is neki olyan marketingkampányt, amilyet dráma még sosem kapott. A halasztás bejelentése után új logót kreáltak a filmnek, új trailereket vágtak hozzá, és legalább 30 poster is kijött Baz Luhrmann alkotásához. Az első kritikák nagyon felemásak, sokan számon kérik a regény finomságait, az igazi drámát, a mélységet belőle, és kritizálják a nagyzolási mániával küszködő látványt. Ez utóbbit kár megszólni, Luhrmann stílusa ilyen, és aki nem szereti, nem tudom miért várt mást a filmtől. Én magam kifejezetten kedvelem az ausztrál rendező giccses világát, de persze ettől még tartalmat nem feltétlenül kap a film. Viszont ekkora felhajtás után a bukás esélyei kicsit csökkentek. Csak kár volt az Into Darkness előtti hétre tenni a filmet, mert ha jól is nyit a film, nagyon sokat fog visszaesni második héten. Itt egy héten van a két film premierje.

1_Gatsby_WALLPAPER_1920x1200.jpg

Todd Philips harmadszor is megcsinálja. Az első nagyon jó volt, a második közepes. Természetesen a The Hangover Part III-ről van szó, ami május végén kerül mozikba. A második epizód népszerűtlensége okán a történetet vissza helyezték Las Vegas-ba, és ezúttal a fiúk egy emberrablási ügybe keverednek bele. Szerintem az első trailer-ek meglepően bizalomkeltőek voltak, én pozitívan állók hozzá, főleg mert úgy tűnik, sikerült eltalálni az arányt, hogy mennyi Alan-féle hülyeség kell bele. Természetesen most is a durva poénok kedvelőit célozzák meg, és állítólag 100 millió dollárt sikerült elkölteni rá, ami egy vígjáték esetében rengeteg. A hatalmas siker garantált, így a stúdiót nem kell félteni, a rajongók pedig remélhetőleg elégedettek lesznek.

 A gyerekeknek májusban a DreamWorks fog kedveskedni az Epic című családi fantasyvel, ami egy erdőben játszódó, gyerek-összemenős sztorira épít, de engem nem csigázott fel. Az akciófilmek rajongói a Fast and  Furious 6-ot fogják választani, ami remélhetőleg már tényleg az utolsó rész lesz ebben a szériában. Május végén Amerikában bemutatják M. Night Shyamalan újabb rendezői próbálkozását, az After Earth című sci-fit, a két Smith-el a főszerepben. Szintén az USA-ban nyit először a Now You See Mee névre hallgató heist-thiller, parádés cast-al, és Magyarországra pedig végre megérkezik Steven Soderbergh utolsó filmje, a Side Effects nevezetű thiller-dráma, benne Jude Law, Channing Tatum és Rooney Mara. Lesz mit nézni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr835287778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása