Warner Bros. meseadaptációk

2014.03.21. 20:57

A Warner Bros. stúdió berkein belül három különböző klasszikus történet újrafeldolgozása is folyamatban van, és nem rég egészen friss infók is megjelentek a projektekkel kapcsolatban. Joe Wright rendezésében a Pan című meseadaptáció nemrég megtalálta főszereplőjét a jobbára ismeretlen Levi Miller személyében, mellette Hugh Jackman (Blackbeard), Garrett Hedlung (Hook kapitány), és Rooney Mara (Tigrisliliom) fognak még feltűnni. Utóbbi kiválasztás nem kis botrányt okozott, mára már 4000 aláírót számlál egy petíció, melyben feldühödött emberek követlik, hogy az indiánlányt indiai származású színésznő játssza. Persze, következménye nem lesz, a 2015-ös nyári premier marad, és mivel most úgy is divat az előzményfilm, ez is az lesz - de ebben sok lehetőség van, szerintem. A rendezőben pedig abszolút megbízok, Wright nem csak értő de stílusos rendező is, és ha tényleg jó szkriptet sikerült írni hozzá, ez baromi jó lehet.

Szintén most jelentek meg új információk a The Jungle Book elnevezésű projektről, ami a klasszikus Kipling történet hűen sötét feldolgozása lesz az ígéretek szerint. A Hobbit-trilógiában segédrendező, és színész Andy Serkis fogja dirigálni, aki mostanában a motion-capture animáció egyik úttörője - neki köszönhetjük Gollamot, King Kong-ot, és Caesar-t is, így a rengeteg állati szereplővel operáló projekt pont neki való. A szereplőkről még nincs hír, de rebesgetik, hogy Idris Elba a hangját adja a filmhez. Bemutat dátum nincs - még.

A stúdió már gőzerővel dolgozik egy harmadik hasonló mozin is: a Tarzan a népszerű mese korszerűen 3D-s feldolgozása lesz, David Yates (Harry Potter 5-8) rendezésében, és már a szereplő gárdája is összeállt: Alexander Skaarsgard játssza majd a vadembert, aki majmok közt nőtt fel, a The Wolf of Wall Street-ből ismerős Margot Robbie alakítja Jane-t, Christoph Waltz pedig főgonoszi szerepkörben élheti ki magát - szerintem passzol hozzá a szerep. Látványosnak ígérik, nagynak, jónak, de majd hiszem, ha látom, addig is, írjanak hozzá egy működő forgatókönyvet. Ha a három projekt közül választani kell egyet, amelyik a legkevesebb újdonságot mutathatja, én erre teszem le a voksom. 2016-ban meglátjuk.

joe-wright-to-direct-peter-pan-origin-film.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr875873030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása