Croodék - kritika

2013.03.23. 19:52

A DreamWorks legújabb animációs filmje elsőre érdekesnek tűnt, de sajnos a végeredmény lehangoló.

Pedig alapból volt ebben az ötletben szufla, lehetett volna egy újabb How to Train Your Dragon, szívvel-lékkel megáldva, nem lett. A Croodék ugyanis ritka trehány munka, amiben a készítők biztosra mentek: bedobtak egy családot a közepébe, ami alapból jó ötlet, mert sok különféle figurát kapunk alapból, és ez már biztos tetszik majd nyolc éven aluliaknak. Aztán van itt világvége, ami a kicsit idősebb korosztálynak hívószó, és persze az aduász: az Avatar módjára egy idegen élővilág, különleges állatok és növények. Aztán van gyerekes humor, meg ide-oda ugrálás, sok kaland, de mindez olyan lapos, amennyire csak lehet.

Én szó szerint kínlódtam, mert annyira unalmas egy film ez. Nem igazán érdekel senki és semmi, senki nem kerül hozzánk közel, senkiért nem tudunk aggódni. A tanulság meg aztán végképp elcsépelt, és érdektelen. Szomorú, hogy csak ennyire tellett, mert kreatív buksik mellett ez bizony az év legjobb animációs filmje is lehetett volna. HA nem akarnak ennyire a látvánnyal eladni mindent, HA kicsit bevállalósabbak, mert oké, hogy gyerekeknek szánták, de ez nem mentség az alól, hogy valami újat mondjanak a kicsiknek, ne csak az ezerszer szájba rágott konklúziót adagolják nekik kiskanállal. Tessék példát venni a Pixar-ról, aki mélypontjukon is leiskolázzák a teljes animációs ipart, hát még ha csúcson vannak! Ők képesek intelligensen és giccsmentesen mesélni, hogy a szívüket is beleteszik. De ez csak egy lélektelen pénzgép, ami mögött a producerek csorgó nyállal és izzadó homlokkal várják a zsíros milliókat, és már tervezik a folytatást, mert ennyire telik tőlük.

Persze a látvány fantasztikus, még ha a karakterek hülyén is néznek ki, de ennyi nem elég. Ma már közel sem. Ötletek kellenek, és kezdetnek sztorik, nem látványtervek. Kár, hogy ma már ennyire felcserélődött a hangsúly, és a vizualitás áll mindenek felett. Ennek fényében ez sem lett több, mint egy színes-szagos orgia, ahol a pixelek tort ülnek a forgatókönyv felett, és amiben a lélek szót hírből sem ismerik.

4.png535px-0_stars.svg.png

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr945164600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása