Melyik márciusi kalandfilmet várjátok jobban: Az óriásölő-t, vagy az Óz a hatalmas-t? 

Két nagy blockbuster-kalandfilm küzd meg e hónapban egymással: Bryan Singer fantasy-ke, Az óriásölő, és Sam Raimi Óz, a hatalmas című prequel-je. Két hasonló célközönségnek készült film, két ellenfél. Lássuk a részleteket.

Március hónapban a két legfontosabb film közül egy már bemutatkozott az Egyesült Államokban. Az óriásölő Jack és az óriáspasszuly legendáját húzza ki egész estésre, Bryan Singer, a Közönséges bűnözők, az X-men 1-2, és a Superman visszatér rendezésében. A filmet eredetileg 2012. nyarára időzítette a gyártó Warner Bros., ám végül eltolták a premiert idén márciusra, ami nem éppen szerencsés időzítés egy 195 millió dolláros látványfilmnek. Ez a hónap az utóbbi időben nem éppen szerencsés választás a big budget filmekhez, lásd a hatalmasat bukó John Carter példáját. Az óriásölő sem járt jobban: nyitóhétvégéjén 28 millió dollárt szedett össze Amerikában, és még 13-at világszerte. Ez a 41 millió édeskevés startnak, ha profitábilis akar lenni. Nem lehet a hollywoodi színfalak mögé látni, és csak sejteni lehet, minek mennyi volt a valós profitja, de Az óriásölő-nek legalább 450 millió dollár fölé kéne jutni, ahhoz, hogy ne bukásként könyveljük el. Ez pedig biztos nem jön össze, főleg ilyen közepes kritikákkal.

Másik premierünk az Óz, a hatalmas, ami a hét végén nyit világszerte, így még nem tudni, mi lesz a sorsa, de én sok jót nem jósolok neki. Még nem hozták nyilvánosságra a költségvetést, de kb. olyan 200 millió körülre saccolják az elemzők. Ezzel így akkor szintén nagyjából 450 milliót kéne hoznia, alsó hangon. Sam Raimi neve, és a kedvező kritikák mellett ez akár még össze is jöhet, de benne van egy nagy bukás lehetősége is. Az Óz név persze nagy vonzerő lehet, és a Disney egy újabb Alice csodaországban-t szeretne, de pont ők azok, akik már tapasztalták, hogy nem lehet olyan könnyen megismételni a sikert, lásd A Karib-tenger kalózai és a Perzsia hercege esetét. A hónap nagy kérdése tehát: képes lesz-e az Óz, a hatalmas megmenteni a kalandfilmek becsületét, miután Az óriásölő már elbukott. 

A harmadik kasszarobbantónak a Paramount beveti a G. I. Joe - Megtorlást, ami a 2009-es G. I. Joe - A kobra árnyéka folytatása. Érdekes, hogy az a film nem volt zajos siker, de a stúdiónál a folytatás mellett döntöttek. A filmmel azonban nincs minden rendben, a premiernek már tavaly nyáron meg kellett volna lennie, de akkor elhalasztották azzal, hogy átkonvertálják 3D-be, amihez idő kell. A valóságban azonban nagyobb problémákkal kellett megküzdeniük a készítőknek: a tesztvetítéseken a nézők utálták a filmet, és hiányolták az első rész főszereplőjét, Channing Tatumot, akinek a karaktere a film elején meghalt volna, ám a rajongó nyomásra vissza rakták a már befejezett filmbe (!) , és átkomponálták a mozit, hogy illeszkedjen a jelenléte a produkcióhoz. Az előjelek nem biztatóak, a költségek az egekben, ebből bukás lesz, akárki meglássa. 

További premierek: Amerikában jön a versengős-bűvészes The Incredible Burt Wonderstone című vígjáték Steve Carell, Jim Carrey, Alan Arkin, Steve Buscemi és Olivia Wilde főszereplésével, a Croodék című ősemberes animációs film, a Spring Breakers, a bikinis Vanessa Hudgens-el és Selena Gomez-el, valamint a The Call című thiller Halle Berry-vel a főszerepben és a legérdekesebb: The Place Beyond the Pines a Blue Valentine rendezőjétől Ryan Gosling-al és Bradley Cooper-el. Magyarországon érkezik még a tavalyi év legőrültebb filmje, a Holy Motors, a szintén tavalyi Tökéletes hang című musical, és a Dől a moné című heist-vígjáték a Coen fivérek tollából, igazi brit sztárparádéval: Colin Firth és Alan Rickman is feltűnik benne, akárcsak a nem annyira brit Cameron Diaz. A tinik A burok című Stephanie Meyer-adaptációnak örülhetnek, míg Angliában e hónapban nyit a Trance, Danny Boyle (127 óra, Gettómilliomos, Trainspotting, Napfény, Az élet sója) új filmje. Mozgalmas hónap lesz, néhány igazi csemegével.

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr885112581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása