After Earth - kritika

2013.06.07. 15:39

M. Night Shyamalan bérmunkája már a mozikban.

Will Smith egy nap besétált a Sony stúdióba, beállt a green screen elé, és elkezdett bohóckodni, hogy le vezesse a feszültséget, amit a MIB3 forgatása okozott. Annyira megtetszett neki a dolog, hogy berendelte Shyamalant, aki épp a Paramount vezetői elől bujkált, és, mivel a Sony-t még nem haragította magára, ide menekült. Smith hívására azonnal ugrott, és mikor meg tudta, hogy a nevét ismét stáblistán tudhatja majd, majd' kibújt a bőréből. Persze, mondta Smith, valójában a valaha csodagyereknek kikiáltott direktor csak azért kell, hogy valakit rendezőnek mondhassanak a film stábjából. Magától értetődő, bólogatott erre Shyamalan.

A forgatásra Smith elcsábította a fiát is, akinek cserébe megszerezte a kellékes csaj számát. Majd elindultak a kamerák, és a kis Jaden-re hárult a feladat, hogy előadja a sztorit, mit apja tegnap este a családi sakkverseny közben kiötlött. Shyamalan a helyszínen mászkált, és mutogatott, hogy a stáb fotósa készíthessen pár képet, amin aztán az látszik, hogy a rendező munkálkodik, és amik majd jól jönnek a marketing kampányban. Közben persze Smith papa irányította a munkálatokat, a több évtizedes rendezői tapasztalataival. A díszletek, kellékek megjelenése ennek köszönhetően kissé esetlen lett, de sebaj. Majd a kis Jaden is megkapta első színészi instrukcióit: nézz úgy, mintha a kellékes csaj lepattintott volna! Oké, meg vannak a drámai jelenetek. Nézz úgy, mintha a kellékes csaj pankrátor pasija jönne oda hozzád, hogy, valami baj van, öcsi? Ééééés meg is vannak a feszült szcénák, remekül haladnak a munkálatok. 

A költségvetés nagy része elment Smith gázsijára, aki jól kifizette saját magát, amiért a saját projektjében nagy kegyesen szerepet vállalt. Ennek köszönhetően a CGI-ra nem igen maradt fedezet, és végül a producer gyerekének óvodás csoportja rajzolta meg a lényeket és helyszíneket Paint segítségével. Smith pedig végre bedobhatta Steven Seagal arcát, amivel olyan sokszor szórakoztatta a családját otthon, főleg régebben, mikor Jaden még baba volt, és Mrs. Smith oda szólt neki, hogy, drágám, ma te pelenkázol! A Sony-nál közben kezdtek rájönni, hogy itt nem igen készül remekmű, és gyorsan lejjebb vitték a nyitóhétvégei elvárásaikat, de a pofára esés még így is nagy volt. Smith baromi csalódott volt, hogy az újságírók nem szerették a filmjét, Shyamalan-t pedig a hollywood-i stúdiók együttes erővel ki tiltatták az országból, ő pedig nem is próbálta magyarázni a helyzetet, pedig köze nem volt a filmhez, egy neki adott crediten kívül.

Kb. így készülhetett el ez a remekmű, mert más magyarázat nincs arra, miként nem tűnt fel senkinek, hogy semmi sem működik a produkcióban.

3.png535px-0_stars.svg.png

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr925349849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása