Ez volt június a mozikban...

2013.07.01. 14:51

Szörnyek, szuperhősök, zombik, elnökök...

Az egyetemista szörnyek mindenkit leiskoláztak. A Pixar 14. egész estét animációs filmje nemcsak a kritikusokat nyűgözte le, hanem a közönséget is. Az elmúlt két év csalódásai Pixar-téren szerencsére nem folytatódtak, és a Monsters University csodálatos alkotás lett, minőségileg felül múlta az első részt is, és ez a számokban is kimutatkozott. A Pixar második legerősebb startját köszönheti a filmnek az USA-ban, a szörnyek kalandja ugyanis 82 millióval nyitott, premierhétvégéjének legerősebb számait produkálva. Azóta már 171 milliónál jár, világszinten pedig kereken 300 milliónál. Ez a szám csak az USA-ban meg lesz, plusz még a nemzetközi számok, tehát rendkívül magas eredménnyel fog zárni, ahogy azt egy Pixar filmnek tennie kel. A héten érkező Despicable Me 2 azonban komoly vetélytárs lehet, plusz érkezik még a The Lone Ranger, szóval a gyerekes családok el lesznek látva néznivalóval. 

Supermantől mindenki csodát várt, hisz ezúttal a hősök hőse Nolan, Snyder, Zimmer és egyéb fajsúlyos versenyzők közreműködésével tért vissza. Szomorú módon ettől még irtózatos csalódás lett, aminek köze nem volt a The Dark Knight trilógia minőségéhez, és szerencsére a nézők is észre vették ezt. Ahogy az első kritikák pozitív visszhangja után az írások mennyiségével a pontszámok is csökkentek, úgy a remek 128 milliós, júniusi rekordot felállító Amerikai nyitóhétvége után is pillanatok alatt megzuhant az érdeklődés. 65%-os csökkenéssel nagyon gyorsan maguk alá temették a következő hét versenyzői, a Monsters University és a World War Z. Persze a Warner Bros. így is nagyon elégedett lehet, hiszen világszinten már 520 milliót összeszedett, és a folytatást is bejelentették a stúdiónál. Snyder utolsó esélye volt ez a film, és szerencséje volt, mert sikerült bizonyítania, hogy még mindig sikerképes rendező, sőt, ez a produkció az eddigi legsikeresebb filmje lett, ám egyben az egyik legrosszabb is: egyedül a Sucker Punch múlja alul a rendezői életművéből, és az amúgy faék egyszerűségű 300 is kellemesebb kikapcsolódás ennél a filmnél - az legalább nem akarja többnek mutatni magát, mint ami.

Brad Pitt zombifilmjének már elkészülte egy külön harc volt, nem csoda hát, hogy mindenki bukást jósolt neki, köztük én is. Ám a Paramount stúdió már másodjára bizonyította be, hogy képes problémás filmből sikert faragni, miután a G. I. Joe: Retaliation-t is megmentették a bukástól. Hogy végül mi vonzotta be a nézőket a filmre, azt nem tudom, mert biztos nem a félresikerült trailerek és posterek. Azonban kétség sem férhet hozzá, hogy a film minősége alapján megérdemli a sikert. 66 milliós nyitóhétvége Amerikában, világszinten pedig már 259 millió dollár. Sőt, ami igazán figyelemre méltó teljesítmény, az az, hogy a múlt héten érkezett White House Down-al szemben simán tartotta magát, és képes volt annyi nézők bevonzani a mozikba a második hetén, hogy a WHD hatalmasat bukott. Brad Pitt franchise indító tervei bejöttek. 

Rolannd Emmerich új filmje, a 150 millióból összerakott White House Down mindössze 25 milliót termelt a nyitóhétvégén, ami rettenetes adat, és a film így a nyár első igazi nagy bukása lett. Nem igazán tudom sajnálni. Ellenben a vele egy héten nyitó The Heat című vígjáték 40 milliót tett a kasszákba, ami remek teljesítmény. A This Is The End című komédia 77 milliót szedett eddig össze a 33 milliós nyitó hétvégére. Ellenben Owen Wilson és Vince Vaughn nagyon megszívták a The Intership-el, ami 56 milliót volt képes összekaparni, és 58 milliót emésztett fel. 

A Júniusban a mozikban cikkbe figyelmetlenség miatt bekerült a The Lone Ranger is, ami júliusi premier, így annak adatairól majd csak egy hónap múlva írunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://northopbluray.blog.hu/api/trackback/id/tr845386069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása